6 Tips bij het uitzoeken van een nieuwe bank of matras

24-05-2016 - Nanda Felderhof

 

 

Ken je dat? Je hebt een prachtige nieuwe bank uitgekozen en op het moment dat hij eindelijk wordt afgeleverd blijkt hij toch niet zo lekker te zitten als in de winkel. Of je koopt een nieuw matras en deze blijkt na 2 maanden lang niet zo lekker te liggen als het exemplaar waar je in de winkel op lag. Nieuwe meubels zijn een grote uitgave daarom is het belangrijk om niet alleen iets moois te kopen maar ook iets wat goed zit of ligt. Zeker als je lichamelijke klachten hebt. Onderstaande tips kunnen een mogelijke miskoop wellicht voorkomen.

 

Een fijne en mooie bank

 

Een bank kan er prachtig uit zien maar vreselijk zitten, of omgekeerd; een bank die er niet mooi uitziet kan heerlijk zitten. Een paar dingen zijn erg belangrijk voor goed zitcomfort.

- Zorg dat als je met je billen achterin de bank geschoven zit je voeten plat op de grond kunnen staan. Lukt dit niet? Dan is de zitting te diep of te hoog. Als je niet met je voeten bij de grond kunt ervaar je geen steun en krijgt je rug te veel belasting.

- Als je met je billen achterin de zitting zit en je leunt tegen de rugleuning aan dan is het belangrijk dat je voldoende steun ervaart in je onderrug. Vooral het deel waar je rug een holling maakt als je staat heeft steun nodig. Een 'hangbank' is even heerlijk, maar geeft op lange termijn risico op rugklachten. Stevige vaste kussens geven vaak meer steun dan losse slappe kussens.

- Ga nooit over tot aanschaf als je moe bent! Stel je bent op zoek naar een nieuwe bank en struint al uren over de meubelboulevard. Dan zie je ineens de bank van je dromen. Door het slenteren ben je moe en plof je op de bank. Over het algemeen geld; als je moe bent dan zit alles lekker. Veel beter kun je opschrijven welke banken je mooi vindt en in eerste instantie lekker vindt zitten en dan een keer terug komen als je goed uitgerust bent. Zo krijg je een objectiever beeld van het zitcomfort.

 

 

Het juiste matras

 

Voor matrassen geldt in grote delen hetzelfde. Ook hier niet tot aanschaf over gaan als je moe bent en lekker ligt. Op een ander matras zou je dan ook lekker kunnen liggen.

Voor matrassen aanschaffen zijn nog wat aanvullende tips:

- Er zijn veel goede matrassen op de markt. Maar wat voor de ene persoon fantastisch ligt is voor de andere vreselijk. Dit zegt in theorie niets over de kwaliteit van de matrassen. Een goede, persoonlijke voorlichting is daarom essentieel bij het kopen van een matras. Ga naar een gespecialiseerde beddenzaak en laat je persoonlijk voorlichten. Krijg je alleen een verkooppraatje of ook echt een advies op maat?

- Neem de tijd. Ga gerust een half uur op een matras liggen in de winkel. Nog beter is om daarbij je eigen kussen mee te nemen. In de meeste zaken moedigen ze dit zelfs aan.

- Een nieuw matras daar moet je aan wennen. Niet 1 of 2 nachten maar soms wel 2 maanden. Daarom zal een goede zaak je altijd een ruime omruilgarantie aanbieden. Je kunt in een half uurtje niet bepalen of je op lange termijn lekker op een matras zult liggen. Dat zal pas blijken in de praktijk. Zeker als je lichamelijke klachten hebt. Informeer voor aanschaf dus altijd naar de mogelijkheden met betrekking tot omruilen.

 

Met deze tips in je achterhoofd is de kans op een miskoop een stuk kleiner. Onthoud: iedereen is anders en iedereen heeft dus ook een andere voorkeur. Slaap lekker. 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!