Groepsles

Op dinsdagmorgen van 11:00 t/m 12:00 uur geeft Nanda groepsles aan mensen voor wie de lessen op de sportscholen teveel zijn. Dit kan zijn omdat dit te zwaar is, te snel gaat of omdat het niet bij iemand past. De lessen zijn gericht op het bewegen in het algemeen, verbeteren van mobiliteit en stabiliteit, in stand houden van het evenwicht en verbeteren van de kracht van onder andere de buik, been en rugspieren. De lessen zijn laagdrempelig en worden niet als zwaar omschreven. 
Daarnaast speelt er ook een sociaal aspect, samen bewegen is leuker dan alleen. 
Er is nog enige ruimte in de groep, dus als je meer wilt weten of zich aanmelden neem dan contact op met Nanda via 040-2833752 of via ons contactformulier.

 

ArtroseNetwerk

Het Artrose Netwerk is opgezet op initiatief van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Het netwerk bestaat uit oefentherapeuten die zich verplicht hebben te werken volgens de richtlijn artrose van de VvOCM (de beroepsvereniging van oefentherapeuten), aangevuld met de laatste inzichten over evidence based practice en patiëntgestuurde zorg.

Tijdens de behandeling kun je als patiënt aangeven wat je het meeste beperkt ten aanzien van de artrose. Uit deze gegevens stel je met jouw oefentherapeut een lijst samen van drie zaken die je het meest hinderen of beperken bij jouw dagelijks functioneren. Het behandelplan zal zich hier bijna volledig op richten. Indien nodig wel met  aanvullingen van training op lokaal niveau indien dat volgens de expertise van jouw oefentherapeut noodzakelijk is om jouw behandeldoelen te realiseren. Al jouw behandeltijd wordt dus besteed aan het verminderen van jouw beperkingen. Het belastingsniveau zal stapsgewijs worden opgevoerd van licht naar zwaar. 

Bij het afsluiten van de behandeling krijg je een op maat gemaakt bewegings- en/of sportadvies. Tevens kun je oefeningen en informatie altijd terugzien op jouw inlogpagina. Tevens kan jouw oefentherapeut je van advies blijven dienen via de website. Voor patiënten die niet beschikken over een computer of internet, zal een papieren versie beschikbaar gesteld worden.

Neemt voor meer informatie contact op met de praktijk; 040-2833752 of via ons contactformulier  of kijk op de website van het ArtroseNetwerk.