Voorstellen Anke Schoones

Mijn naam is Anke Schoones, afgestudeerd Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool in Utrecht. Mensen het plezier in bewegen laten (her)ontdekken is mijn doel. Bewegen doen we continu, het liefst soepel, vloeiend en krachtig. Toch bewegen we niet altijd even goed. Verkeerd bewegen kan de aanleiding zijn voor problemen zoals bewegingsbeperkingen, spannings-, gewrichtsklachten en pijn. Ik leer je op de juiste manier bewegen. Pijnklachten worden verminderd of voorkomen door middel van inzicht in de oorzaak, je lichaamshouding en beweeggedrag.

 

Na verschillende waarnemingen kreeg ik in 2018 de kans mijn eigen praktijk op te zetten in Paramedisch Centrum West in Helmond, waar ik twee dagen in de week werkzaam ben. Blij met het feit dat ik mijn werklocatie uit kan breiden en sinds december 2019 werkzaam ben in Therapeutisch Centrum Balans te Nuenen.

Ik woon zelf in Eindhoven en vind het heerlijk om op de fiets naar werk te kunnen. Wat dat betreft ben ik een goede ambassadeur van mijn vak, ik hou van bewegen. Wielrennen, hardlopen, wandelen, skiën, zet me in de buitenlucht en ik vermaak me. Voeg wat bergen toe en ik ben helemaal in mijn element.

 

Specialisaties

Sinds mijn afstuderen heb ik me gespecialiseerd als bedrijfsoefentherapeut en ergonomisch adviseur. Ik help je bij het optimaal instellen van je werkplek. Voorkom overbelasting en fysieke klachten door het beperken van overmatige (statische) belasting en vebeteren van werkgewoonten.

 

Ook heb ik affiniteit met zwangere vrouwen. Door verantwoord te blijven bewegen tijdens de zwangerschap worden klachten gedurende voorkomen en herstel na de bevalling bevorderd. Daarbij vind ik het belangrijk de dames te leren hoe ze het beste om kunnen gaan met de fysieke veranderingen die plaatsvinden.

 

Daarnaast ben ik slaapoefentherapeut. Slaap is sterk te beïnvloeden door gewenning en gewoontevorming, waarbij vicieuze cirkels snel zijn gemaakt. Een paar nachten niet goed slapen en je zal jezelf al betrappen op de gedachten 'als ik dan vannacht maar goed slaap'. Dit ondermijnt de benodigde rust en ontspanning en daardoor ook de slaap. Dit vind ik een heel interessant werkterrein. Ik help je graag de rust te vinden, onder andere door cognitieve gedragstherapie, de cirkel te doorbreken en terug te keren tot gewenst slaapgedrag. Wat zal zorgen voor minder fysieke of mentale problemen.