Voorstellen Wim Schuurmans

Mijn naam is Wim Schuurmans, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Wij wonen niet in het mooie dorp Nuenen, maar in Sittard (Limburg) wat ook een mooie omgeving kent. Omdat mijn wortels duidelijk in Brabant liggen vind ik het fijn om in Nuenen te mogen werken.

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in ’s Hertogenbosch. Ik kon meteen twee jaar ervaring opdoen als fysiotherapeut in militaire dienst op de legerbasis in Oirschot. Daarna kreeg ik een aanbod om in Zuid-Limburg te gaan werken, hier heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt in een grote particuliere praktijk. Toen in het jaar 2000 een praktijk vrijkwam in Nuenen heb ik deze overgenomen en sindsdien werk ik hier al weer 15 jaar. Momenteel  werk ik drie dagen in Nuenen. Maandag van 8.00 tot 19.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag ben ik thuis en verzorg mijn kinderen en ben huisman. We hebben voor deze combi gekozen omdat dit het best past met het werk van mijn vrouw, op deze manier verdelen we de taken. 

 

Bijscholingen

In de 32 jaar dat ik al weer werkzaam ben heb ik een aantal bijscholingen gevolgd. Ik ben afgestudeerd als manueel therapeut en acupuncturist en heb daarnaast allerlei tape en coachingscursussen gevolgd. De meeste tijd werk ik als manueel therapeut en acupuncturist. Dit betekent dat ik veel “hands-on” werk, wat veel modern opgeleide therapeuten niet meer doen. De jongere garde is meer opgeleid in “hands-off” technieken en behandelen de patiënten met oefeningen en coaching  waarin het toverwoord zelfredzaamheid is. Massage evenals tijd voor de klant is in mijn praktijk normaal terwijl dit in de opleiding voor fysiotherapeuten niet echt meer onderwezen wordt.

 

Boeddhisme

Een belangrijke invloed in mijn leven is het Boeddhisme. Vanaf 1985 ben ik met meditatie bezig en in 1998 vond ik mijn Vietnamese Zen leraar Thich Nath Hanh. De afgelopen 17 jaar ben ik zijn leerling en ben toegetreden tot de kerngroep van zijn leerlingen. Meditatie is stoppen, tot rust komen en daarna diep kijken naar de wortels van je handelen. Ik denk dat liefdevol luisteren naar mijn patiënten het meest belangrijke is wat je kunt doen, vaak belangrijker dan een manipulatie of het plaatsen van een naald.